Blog #4: 4 strategieën voor realisatie van je diepste VERANDERWENS

Gepubliceerd op 30 maart 2021 om 13:44

Zoals ik jou vorige week beloofde, drukke ondernemer, kom ik deze week met mooie strategische één-tweetjes over wanneer en hoe je het Nietsdoen kunt toepassen en wel om niets minder dan JOUW DIEPSTE VERANDERWENS te realiseren. Energiemanagement staat in mijn aanpak centraal. En met Nietsdoen bedoel ik eigenlijk, een moment vertragen en verstillen zodat je je gewaar wordt van jouw energie en wat je intuïtie je verder in dat moment nog wil laten weten. Als je altijd maar door blijft rennen zal je die fluistering van mega waardevolle tips, info en ideeën niet horen. Juist die ingevingen zijn super waardevol en maken het leven van een drukke, ambitieuze en hard werkende ondernemer een stuk makkelijker. Wie wil dat nou niet? Dus mocht je enkel bij het lezen van de woorden NIETSDOEN al in de onrust & stress schieten, dan raad ik je helemaal aan om deze strategieën ter harte te nemen, want dan ligt er een rijkdom aan inspiratie op je te wachten.

 

Wat me bezig heeft gehouden is hoe ik jou het beste kan helpen om:

"Je bewust te worden van hoe je het NIETSDOEN
in kan zetten ter realisatie van je diepste veranderwens binnen je bedrijf."

 

Zoals je misschien hebt gelezen, ben ik van origine organisatieadviseur en rechter- & linkerhand van ondernemers. Plannen, structuur & checklists waren mijn middlename en leefde ik me helemaal in uit. En waren bovendien een aangename houvast voor turbulentie onderweg... Maar...niets is zo veranderlijk als een verandertraject! En dat is maar goed ook...weet ik nu. Ondernemerschap is in mijn ogen onlosmakelijk verbonden met je persoonlijke ontwikkeling.  Dat wetende, geeft een hele mooie ingang om naar jouw zakelijke uitdagingen en veranderwensen te kijken! Onderstaande 4 strategieën waren voor mij super eyeopeners bij het realiseren van diepe veranderwensen!

Strategie 1#: Hoe hoger de weerstand, hoe hoger het potentieel

Persoonlijk vond ik dit echt een hele waardevolle eyeopener. Veranderwensen zijn er vaak te over en de neiging is vaak om een tandje bij te zetten om ze te realiseren. Nog even door denderen om het maar voor elkaar te krijgen, ondanks dat de spirit er al lang uit is. Ik ontdekte een 'reverse-aanpak' geïnspireerd door de Italiaanse wijsheid 'Il dolce far niente' die in mijn beleving juist aanzet om te vertragen en je even 'leeg' te maken. Natuurlijk komt er gauw weerstand om de hoek als je graag iets wilt realiseren en het lukt maar niet. Wat ik ontdekte is dat hoe hoger de weerstand is om op zo'n moment even te NIETSDOEN, hoe hoger het verborgen potentieel in het moment van NIETSDOEN is. Dus...hoe meer weerstand je voelt om even gas terug te nemen in een situatie waar je in terecht komt of bijvoorbeeld een beslissing over hebt te nemen, hoe meer waarde er voor je ligt te wachten in het moment van Nietsdoen.

Strategie 2#: Jij bent het DNA van jouw bedrijf

Wat mij opvalt is dat veranderwensen van ondernemers dikwijls betrekking hebben op situaties buiten zichzelf en gericht zijn op processen. Heel logisch en procesmatig gezien vaak goed te onderbouwen. De waarde die ik er in ontdekte legt Einstein heel mooi uit in zijn bekende uitdrukking: "We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.” Dat maakt dat ik vaak ingangen voor daadwerkelijke transformatie ontdek op andere plekken dan waar de oplossing op wordt losgelaten. En daar nodig ik jou ook toe uit! Het NIETSDOEN is de ingang om ruimte te maken voor 'other thinking'.

En zoals ik eerder schreef: ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling zijn in mijn ogen onlosmakelijk verbonden. Het startpunt en de sleutel voor jouw diepste veranderwens voor jouw bedrijf, lieve ondernemer, ligt dan ook bij jou. Jij bent het DNA van je bedrijf. Jouw energie stroomt door het bedrijf. Weten wat jouw diepste veranderwens voor jou betekent, welke intentie jij hebt en volledig doorvoelen wat het gemanifesteerde resultaat ervan is maakt het realiteit. En dan kunnen ook al jouw trouwe medewerkers je verstaan, zowel in woorden als in gevoel.

Strategie 3#: Begin with the end in mind

Als ondernemer weet je hoe belangrijk het is om je doelen helder te hebben, hoe kun je je toko anders de goede kant op sturen, de beslissingen nemen die daaraan bijdragen en je mensen uitleggen waar ze zich voor in het zweet werken. Meneer Covey had daar hele wijze woorden voor: "Begin with the end in mind". Wat ik daarbij wil benadrukken is de kracht van visualisatie en afstemmen. Ok, adem even in en uit. We gaan een klein tochtje op de bezem maken. Maar ik beloof je...dit is ware magic en wil je niet missen...

Zoals ik schreef ben ik gefascineerd door energie. Alles is energie en alles is er al. Dat klinkt misschien heel apart maar ga maar eens eenvoudig na wat er in je gebeurt als je terug denkt aan een bepaalde fijne situatie. Er gebeurt iets in je energie. Denk nu maar aan iets fijns wat nog gaat plaatsvinden en voel wat er met jouw energie gebeurt. Zo ook kun je je 'afstemmen' op de situatie wanneer jouw diepste veranderwens gerealiseerd is. In een moment van NIETSDOEN maak je helemaal ruimte, maak je volledig contact met jouw gerealiseerde wens. En zie het maar voor je, stap erin en voel hoe je hele lichaam reageert, de sensaties die je voelt. Welke oplossing laat zich in dit moment zien? En...voel in dit moment hoe je je voelt als jouw wens is gerealiseerd. Je haalt de toekomst als het ware naar het NU. Het werkt als een soort magneet en versterkt de werking van 'begin with the end in mind'.

Strategie 4#: Jouw bedrijf als spiegel van jezelf

Ik ben ik me steeds meer bewust van het allesomvattende fenomeen ENERGIE. En hoe mijn eigen energie bepalend is voor hoe ik de wereld om mij heen waarneem en hoe de wereld om mij heen op mij reageert. Dit heeft mij een andere kijk op organisatieverandering gegeven. Ik geloof oprecht dat ondernemerschap onlosmakelijk verbonden is met je persoonlijke ontwikkeling. Want wat spiegelen de uitdagingen en wensen in je bedrijf die je tegenkomt jou? Ik zie het als een verrijking om dat wat jouw triggert in je bedrijf, nader te bekijken welke verborgen boodschap er in zit.

Zoals je lichaam jou in al je facetten representeert. Zo ook zijn de afdelingen van jouw bedrijf, de mensen in jouw bedrijf een representatie van jouw innerlijke wereld. Het reilen en zeilen van bepaalde afdelingen en het feit dat het jouw aandacht trekt, kan jou waardevolle informatie geven over je eigen persoonlijke processen. De kunst zit em in je hiervoor te openen, je open te stellen voor de informatie die je vanuit het diepste van jezelf kunt krijgen, als je er de aandacht en ruimte voor maakt. En hoe kan dat makkelijker dan in een moment van NIETSDOEN. Wees je maar eens bewust welke triggers je tegenkomt in je bedrijf, durf je ze naar jezelf te vertalen? Een zalig moment van NIETSDOEN geeft je antwoorden waarvan je niet wist dat je ze in je had. Eenvoudig met een kopje koffie als trouwe lotgenoot kun je jezelf in dit moment van NIETSDOEN leiden. En kijk maar eens wat aan jou wordt gespiegeld in al je uitdagingen en wensen. De ingang van je oplossing kan zich wel eens op een heel andere plek verschuilen dan je ooit had gedacht...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De 4 strategieën om het NIETSDOEN in te zetten ter realisatie van je diepste veranderwens binnen je bedrijf nog even op een rij:

Strategie 1#: Hoe hoger de weerstand, hoe hoger het verborgen potentieel

Strategie 2#: Jij bent het DNA van jouw bedrijf

Strategie 3#: Begin with the end in mind

Strategie 4#: Jouw bedrijf als spiegel van jezelf

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En nu is de beurt aan jou en ben ik heel benieuwd:

Welke strategie spreekt jou het meeste aan en waarom?

Ik geloof in het principe van 'Eerst Geven', en om deze intentie kracht bij te zetten geef ik aan ieder die een comment achterlaat een Quickscan + koffietalk [t.w.v. €197] om jou verder te helpen inzicht te krijgen in hoe jij het NIETSDOEN in kan zetten ter realisatie van je diepste veranderwens binnen je bedrijf!

Dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reactie!

Ik hoop je gauw te ontmoeten!

Lieve groet,

Annemieke Helling

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Over Annemieke Helling

Innerlijk leiderschap Expert voor MKB-ondernemers. Enthousiaste, liefdevolle en ontspannen ondernemer met positieve blik. Bedenker I.D.F.N-Methode ter ondersteuning van jouw moment van Nietsdoen. Helpt MKB ondernemers met het realiseren van hun diepste veranderwens. 

Ik geloof in de kracht van het Nietsdoen, zoals de Italianen zo mooi zeggen: Il Dolce Far Niente. En ik beloof jou, drukke ondernemer, dat Nietsdoen in verrassend veel situaties orde in je georganiseerde chaos brengt!

Mijn missie is om ieder jaar tientallen ondernemers te helpen om hun eigen Innerlijk Leiderschap Expert te worden zodat ze Rust, Ontspanning & een heldere blik op zichzelf, hun bedrijf en de wereld om zich heen realiseren!

Runt daarnaast eigen koffielabel I.D.F.N Caffè & Innerstyle met de missie om coffeelovers bewust van koffie en het moment te laten genieten en staat daarmee ook als onderneemster met 👠 in de klei.

☕️ Coffeelover 🇮🇹 Italië lover 🇮🇹 Il Dolce Far Niente ✨ Positieve energie 😇 Reiki & Business - Bromelia lover