Blog #3: 4 Strategieën voor coffeelovers die TE VEEL KOFFIE drinken!

Gepubliceerd op 19 maart 2021 om 13:33

 

Wat super dat jij, als drukke ondernemer, hier bent op mijn blog en de tijd neemt om em te lezen! Want het gaat er dan nu toch echt van komen. I'm gonna spread the power of doing nothing. Alle belemmerende overtuigingen zijn de revue wel gepasseerd en de deur uitgewerkt. En blij genoeg constateer ik nu een waar 'YES' gevoel om jou mee te nemen in de wereld van het nietsdoen door mijn ogen...

 

Volgende week volgen daar mooie strategische één-tweetjes over. Je denkt misschien, hartstikke leuk maar HOE DAN? En dat is nu meteen zo mooi. Ik beloof je, want dat heb ik me ten doel gesteld, dat wat ik met jou ga delen, ik doe vanuit eenvoud, rust en ontspanning! Hoe lekker is dat? Zowel voor mijzelf als voor de ondernemers waar ik mee werk, is die aanpak het meest effectief en een VERADEMING in de ratrace waar menigeen zich in bevindt. Maar first things first... Want deze week daag ik je uit om je koffiegedrag eens onder de loep te nemen! Dus laat je verrassen en laat vooral voor jou van betekenis zijn waar je je in herkent. En ik zou zeggen doe je voordeel er mee!

 

Wat me bezig heeft gehouden is hoe ik jou het beste kan helpen om:

"Je koffiegedrag te transformeren op een simpele, ontspannen en heldere manier."

 

En specifiek helder om jou te laten ervaren dat je helemaal zelf in staat bent om deze gedragsverandering te laten slagen door de bewuste keuze die jij maakt! Zoals je misschien weet ben ik in oktober 2019 mijn eigen koffielabel begonnen en sindsdien mag ik vele mooie klanten van koffiebonen voorzien. Maar nu komt het, het valt me de laatste tijd op dat de koffie eruit vliegt. Alsof m'n klanten veel meer koffie drinken en ik merk dat dat een beetje aan mij knaagt. Te veel koffie is gewoon niet ok. En wat te veel is mag ieder voor zichzelf bepalen uiteraard. Het is een ontwikkeling van de laatste maanden dus niet eens zozeer onder invloed van de hedendaagse-bijzondere-thuiswerk-omstandigheden. Daarnaast hoor ik het om me heen ook veel dat mensen over dat ze naar eigen mening te veel koffie drinken met alle gevolgen van dien.

 

"Ik drink veel te veel koffie, soms heb ik niet eens
door dat ik al weer een nieuw bakje sta te maken
...en waarom?"

 

Zakelijk gezien kan ik denken, top! Maar dat is niet wat mijn gevoel laat weten. Versterkt door de andere signalen die ik naast het toegenomen koffiegebruik ook hoor zoals (vage) lichamelijke klachten, slecht slapen, onrust en spanning, zette me aan om hier een stokje voor te steken. Follow the coffee... Want via je koffiegedrag kom je patronen van jezelf tegen die samen met de andere signalen heel wat info over je gesteldheid geven.

 

Follow the coffee...Want via je koffiegedrag kom je patronen van jezelf tegen die samen met de andere signalen heel wat info over je gesteldheid geven.

Koffie, althans vanuit mijn perspectief, is een prachtige ingang om meer over jezelf, over je gedrag, je gedachten en je algehele gemoedstoestand te weten te komen. En daarbij je bewust te worden van je eigen patronen hierbij. Dat brengt me bij de 4 TOP strategieën die jij als onrustige en drukke ondernemer kan toepassen om je enerzijds meer bewust te worden van je gedrag en daarnaast je koffie inname te verminderen!

Strategie 1#: Doorzie jouw koffiegedrag

Om te beginnen ga maar eens bij jezelf na hoeveel bakjes koffie je gemiddeld op een dag drinkt. Is het schrikbarend voor je? En daarbij kan je ook onderzoeken hoe je koffiegedrag op het werk zich verhoudt ten opzichte van thuis.

Wat is jouw 'koffiebeleid'? Wanneer drink jij je eerste kopje koffie en wanneer je laatste? Ook is het interessant om na te gaan of je naar eigen mening altijd al veel koffie hebt gedronken of dat het op een zeker moment is toegenomen? Wat speelde er in die tijd of zijn er andere herinneringen die hierbij naar boven komen?

Daarnaast kan je bij jezelf nagaan op welke momenten je besluit koffie te gaan halen gedurende de dag. Hoe zit dat bij jou? Zijn er misschien specifieke situaties die je linea recta naar de koffiemachine doen sprinten? Eerlijk...ik heb jarenlang uitstelgedrag in stand gehouden met m'n cappu gedrag. Ik sprintte naar m'n trouwe lotgenoot en had mezelf weer even uit een 'situation' gehaald. Als je tegen iets aan hikt, kan een koffiemomentje je even uit de struggle halen waardoor je afstand neemt van dat waar je in vast zit. Het is een moment van ontspanning waarna je vervolgens weer fris weer verder kan gaan. De truc zit er hierbij natuurlijk in dat dit niet altijd een aanleiding hoeft te zijn om koffie te nemen. Je kunt je ook op andere manieren even losmaken van dat waar je in zit!

Strategie 2#: Haal zelf je koffie

Hoe verleidelijk het ook is om aan iedere ronde mee te doen wanneer een lieftallige collega je weer aanbiedt koffie mee te nemen, besluit je koffie zelf te maken. En ook hierbij, sta een minuutje stil bij het moment dat de koffiedrang in je op komt. Ont-dek maar eens waar het stemmetje voor koffie vandaan komt. Is het een zachte reminder om jezelf even een moment van rust te gunnen of speelt je ego op in een lastig moment waar koffie een aangename uitweg biedt?

Strategie 3#: Geniet van de koffie maar nog meer van het moment

Dit is letterlijk wat ik mijn klanten mee geef bij de koffie. Hoe meer je in het moment kunt zijn, en koffie is daar een hele mooie hulpbron bij, hoe meer je ontspant, even bij jezelf incheckt en dat heeft hoe dan ook een mega positieve impact om jou maar ook wat jij uitstraalt naar je omgeving. En zoals je misschien al weet is de wereld om jou heen een feilloze weerspiegeling van jouw innerlijke wereld. Doordat je rust en ruimte maakt in je mind, je lichaam en je gemoedstoestand ben je daarna weer helemaal helder en bovendien is het niet ongewoon dat juist in die momenten van NIETS briljante ingevingen, oplossingen en ideeën zich aandienen. Je intuïtie krijgt namelijk de volle ruimte, dat wil je toch niet missen!

Strategie 4#: Focus op je doel en intentie

Je weet nu al meer over jezelf en je koffiegedrag en hier en daar is er misschien al wat geshift. Nu de belangrijke vraag: wat stel je jezelf ten doel? Naar hoeveel kopjes koffie per dag wil je toe? En nog belangrijker, met welke intentie wil je verminderen naar dat aantal? Stel jezelf maar eens voor, het is je gelukt. Je drinkt nog maar X kopjes koffie per dag. Hoe zie je er uit? Hoe voel je je? Geniet je bewust van je koffiemomenten en heb je er rust in gevonden? Komen de mooiste ingevingen in die momenten naar boven? En hoe reageert je lichaam hierop? Nu je je doel en intentie en het effect ervan helder hebt kan je dit beeld en gevoel oproepen wanneer je maar wilt. Je kan je dus op ieder moment verbinden hiermee en dat sterkt je om je doel te bereiken!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De 4 Top strategieën om minder koffie te drinken nog even op een rij:

Strategie 1#: Doorzie jouw koffiegedrag

Strategie 2#: Haal zelf je koffie

Strategie 3#: Geniet van de koffie maar nog meer van het moment

Strategie 4#: Focus op je doel en intentie

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En nu is de beurt aan jou en ben ik heel benieuwd:

Welke strategie spreekt jou het meeste aan en waarom?

Ik geloof in het principe van 'Eerst Geven', en om deze intentie kracht bij te zetten geef ik aan ieder die een comment achterlaat een Koffie Quickscan + koffietalk [t.w.v. €197] om jou verder te helpen inzicht te krijgen in jouw koffiegedrag en dit om te zetten naar actie om je doel te bereiken!

 

Dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reactie!

 

Ik hoop je gauw te ontmoeten!

Lieve groet,

Annemieke Helling

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Over Annemieke Helling

Innerlijk leiderschap Expert voor MKB-ondernemers. Enthousiaste, liefdevolle en ontspannen ondernemer met positieve blik. Bedenker I.D.F.N-Methode ter ondersteuning van jouw moment van Nietsdoen. Helpt MKB ondernemers met het realiseren van hun diepste veranderwens. 

Ik geloof in de kracht van het Nietsdoen, zoals de Italianen zo mooi zeggen: Il Dolce Far Niente. En ik beloof jou, drukke ondernemer, dat Nietsdoen in verrassend veel situaties orde in je georganiseerde chaos brengt!

Mijn missie is om ieder jaar tientallen ondernemers te helpen om hun eigen Innerlijk Leiderschap Expert te worden zodat ze Rust, Ontspanning & een heldere blik op zichzelf, hun bedrijf en de wereld om zich heen realiseren!

Runt daarnaast eigen koffielabel I.D.F.N Caffè & Innerstyle met de missie om coffeelovers bewust van koffie en het moment te laten genieten en als onderneemster met 👠 in de klei.

☕️ Coffeelover 🇮🇹 Italië lover 🇮🇹 Il Dolce Far Niente ✨ Positieve energie 😇 Reiki & Business  #Bromelia Lover